Službena biografija kaže:

Mašinko je primjerice, pak, posljedica druge industrijske revolucije. Nakon izuma željeznice bend osniva Šulc, poznat kao jedini čovjek ikad bez imalo smisla za humor. Jedina šala koju je ikad napravio je činjenica da je u bend pozvao svog prijatelja Lovru, poznatog po letećem balonaru, snažnim vokalima tipa ‘oo-oo-ooo’ te sklonosti prema suncobranima. Perica se pridružuje još iste večeri jer to on radi. Postava je kompletirana za vrijeme Krimskog rata kada Pitura dolazi zbog praznine koju počinje osjećati sviranjem indijanske muzike u Antenatu (ranije poznati kao ‘Nenad i Stoka’). Srđan po inerciji dolazi iz Srbije, a kada odlazi dolazi Andrija iz Crne gore, ali onda ostaju oboje iako se 150 godina nakon Krimskog rata državna zajednica Srbije i Crne Gore napokon raspada i sada je vaterpolo postao puno zanimljiviji.

Ali da citiramo Wikipediju:

Sastav nastaje 2010. godine kada se skupina prijatelja okupila kako bi svirali punk rock i dobro se zabavljali. Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamjenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega. Godine 2010. u jedan dan snimanja stvorili su svoj album prvijenac – Mašinko. Iste godine sa prijateljima iz Frakture Mozga objavljuju je i Božićni split-singl, Sretan Božić (bit će bolje).

Godine 2011. ulaze u studio te u istoj kombinaciji objavljuju split album Frakturko. Te godine svirali su u zagrebačkoj Areni kao predgrupa hrvatskim punk rock legendama Hladnom pivu. Godine 2012. objavili su svoj prvi spot za pjesmu “Kako je Potjeh tražio rakiju”. Te godine su nastavili sa svirkama od kojih su najznačajniji nastupi na legendarnom Dirty old festivalu, te Sarajevo punk festu. Te godine izlaze im i spotovi za pjesme “Erupcija sreće” i “Sretan” Godine 2013. sastav ponovo ulazi u studio. Uz to i svirke po cijeloj državi ostvarili su zapažen nastup na InMusic festivalu u Zagrebu.

U siječnju 2014. Mašinko objavljuje singlove “Oči pune suzavca” i “Nešto novo nešto divlje”, a nekoliko tjedana kasnije izlazi im i posljednji album Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše.